به مناسبت هفته سلامت
روزپنچشنبه ساعت هفت صبح که برای انجام کاری ؛ جهت سوار شدن اتوبوس در ایستگاه اتوبوس منتظر اتوبوس بودم شخصی با لباسها ژنده که کاملا" مشخص بود معتاد است و چند تا کیسه نایلونی به دست داشت به داخل یک سطل زباله کنار خیابان رفت . ابتدا فکر کردم که دنبال ظروف پلاستیکی می گردد و بعد از چند دقیقه که همه زباله های داخل سطل را زیر رو کرد بلاخره یک کیسه پلاستیک نان پیدا کرد از سطل زباله خارج شد و در کنار پیاده رو گوشه نشست و به خوردن نانهای که از دوران سطل آشغالی پیدا کرده بود مشغول شد گرسنگی چنان بر او غلبه کرده بود که شاید یک انسان سالم اگر بهترین نوع صحبانه را در اختیارش قرارمی دادند این چنین با اشتها آن را نوشجان نمی کرد.
تولید مواد غذای بهداشتی و سالم یکی از موضوعاتی که توسط کارشناسان و دوستداران محیط زیست مورد توجه جدی قرار گرفته. آنان اعتقاد دارند که اگر آلودگیها زیست محیطی در جامعه رفع نگردد ویا تشدید گردد سلامت افراد جامعه حتما" در خطر می باشد. شاید تا کنون از نزدیک حال کسی را که به علت مسمومیت غذا بیمار شده است را مشاهده کرده باشید. اگر خدای نکرده کسی به علت بی دقتی خود و یا دیگران از مواد غذای فاسد یا غیر بهداشتی استفاده کند که موجب مسمویت او گردد به غیر از اینکه شخص بیمار چقدر متحمل درد و مشقت می گردد همچنین چقدر هزینه درمان باید بابت این اشتباه پرداخت کند و از طرفی باعث درد سر اطرافیان و متحمل هزینه های به دولت می شود. حال مواد آلاینده می توانند به دو صورت به انسان صدمه برسانند:
الف - راه اول به علت آلودگی محیط زیست : تعداد زیادی انسان به بیماری حادی مبتلا گردند مثال چند سال پیش به در کارخانه ای در هند به علت نشت گاز حشره کش آز کارخانه ای که حشره کش تولید می کرد باعث مرگ تعداد زیادی هندی شد و راه دوم مواد آلوده به مرور باعث انباشته شدن مواد سمی در بدن انسان گردد و به مرور باعث انقراض نسلی گردد در جنگ جهانی دوم دولت امریکا وقتی دید که در جنگ حریف مردان وطن پرست ژاپنی نمی شود با استفاده از بمب اتم در هیروشیما و ناکازوکی باعث جان هزاران نفر را از مردم بی گناه ژاپن شد و کسانیکه که از این معرکه جان سالم به در بردند به مرور زمان یا خود به انواع بیماری ها مبتلا شدن و یا فرزندانی که به دنیا آوردند همگی ناقص الخلقه می باشند و دولت ژاپن هنوز هم دارد تاوان جنایت امریکاها را می پردازد و در مزارع کشاورزی هیروشیما و ناکازوکی به علت آلودگی شدید زیست محیطی هنوز که هنوز است امکان هیچ کشت محصولی در آن زمینها وجود ندارد.
یکی از تاثیرات آلودگی های محیط زیست می تواند بر روی مواد غذائی باشد در این چند دهه اخیر دولتها و ملتها به علت مراعات نکردن نکات زیست محیط بیشتر مناطق کشاورزی به انواع آلاینده های زیست محیطی آلوده کرده اند و این آلودگی حتی به دریاها که یکی از بزرگترین منابع تولید پروتئین کشور می باشند نیز سرایت کرده است از زمانیکه متخصصین کشاورزی استفاده از سموم نباتی را جهت از بین بردن آفات گیاهی را مجاز دانستن و انسانهای طمع کار به علت اینکه محصول بیشتری برداشت کند بی حد مرز از این سموم استفاده کردند و از طرفی با باز شدن پای انواع کودهای شیمیائی (که از فراورده های نفتی می باشند) و همچنین آبهای فاضلاب که به انواع مواد شوینده ؛ مواد نفتی ؛ اسیدی و شیمیایی آغشته می باشد و این فاضلابها در مسیر خود به زمینهای کشاورزی با انواع زباله های پلاستیکی که غیر قابل تجزیه اند همراه می شوند و با این فاضلابها انواع و اقسام محصولات کشاورزی تولید می شود که این تولیدات یا مستقیم مورد استفاده انسان قرار می گیرد و یا جهت خوراک دام و طیور مورد استفاده قرار گرفت و بعد فراورده های گوشتی ؛ لبنی و پروتئنی آن مورد استفاده انسان قرار گرفت به هر حال جهت تهیه غذای سالم باید مزارع کشاورزی و آبهای که در کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد عاری از هرگونه آلودگی محیط زیست باشد
آلودگی مواد غذائی از دو بعد بسیار مهم می باشد
1 – از بعد بهداشتی : چند سال پیش که شایعه وجود گوشتهای آلوده مطرح گردید و یا در آن زمان با شیوع آنفولانزای مرغی در دنیا ؛ که به کل دنیا سرایت کرد ودر یک سال اخیر نیز با اعلام شیوع آنفولانزای خوکی و یا برنجهای آلوده در کشور باید مواظب بود که اکثر آلودگی های زیست محیطی خارج از مرزهای کشور ایجاد شده است و منشا خارجی دارد ولی به علت اینکه در کشور ما نیز آلودگی ها زیست محیط وجود دارد که به قول دوستان این آلودگی بل قوه می باشد حال منشا خارجی باعث می شود که این آلودگی محیط زیستی در کشور افزایش یابد و از بل قوه به بل فعل تبدیل گردد نمونه آن آلودگی هوا در تابستان سال گذشته بود که به ریز گرد مشهور بود در سالهای گذشته هوای اکثر شهرهای کشور آلودگی داشت ولی به حد خطرناک نمی رسید و فقط این شهر تهران بود که به مرز خطرناک می رسید و مدارس و ادارت تعطیل می شد ولی سال گذشته با عبور گرد غبار از خارج از مرزها کشور هوای بیشتراستانهای کشور از مرز خطرناک نیز عبور کرد
2 – از بعد روانی : مردم جهت سلامتی خود و خانواده حتما نکات بهداشتی و زیست محیطی را مراعات کنند ولی وظیفه دولت نیز است که که با کنترل و کیفیت مواد غذای چه مواد وارداتی و چه مواد تولید داخل ؛ مردم را از سالم یا ناسالم بودن آن آگاه کند ولی اگر مردم نسبت به سالم بودن یا ناسالم بودن مواد غذای بلا تکیلف باشند و به خاطر ترس از ناسالم بودن مواد غذای از استفاده مواد غذای و پروتئینی جلو گیری کنند این سوء تغذیه می تواند در دراز مدت باعث عوارضی در بدن انسان گردد مخصوصا" در کودکان که در حال رشد می باشند این عوارض می تواند رشد آنان را متوقف کند و خسارت جبران ناپذیر به سلامت آنان وارد کند .
پس می توان نتیجه گرفت آلودگی محیط زیست می تواند بر روی تولید مواد غذای تاثیر سوء داشته باشد و مواد غذای آلوده سلامتی را در خطر می اندازد
روزپنچشنبه ساعت هفت صبح که برای انجام کاری ؛ جهت سوار شدن اتوبوس در ایستگاه اتوبوس منتظر اتوبوس بودم شخصی با لباسها ژنده که کاملا" مشخص بود معتاد است و چند تا کیسه نایلونی به دست داشت به داخل یک سطل زباله کنار خیابان رفت . ابتدا فکر کردم که دنبال ظروف پلاستیکی می گردد و بعد از چند دقیقه که همه زباله های داخل سطل را زیر رو کرد بلاخره یک کیسه پلاستیک نان پیدا کرد از سطل زباله خارج شد و در کنار پیاده رو گوشه نشست و به خوردن نانهای که از دوران سطل آشغالی پیدا کرده بود مشغول شد گرسنگی چنان بر او غلبه کرده بود که شاید یک انسان سالم اگر بهترین نوع صحبانه را در اختیارش قرارمی دادند این چنین با اشتها آن را نوشجان نمی کرد.
تولید مواد غذای بهداشتی و سالم یکی از موضوعاتی که توسط کارشناسان و دوستداران محیط زیست مورد توجه جدی قرار گرفته. آنان اعتقاد دارند که اگر آلودگیها زیست محیطی در جامعه رفع نگردد ویا تشدید گردد سلامت افراد جامعه حتما" در خطر می باشد. شاید تا کنون از نزدیک حال کسی را که به علت مسمومیت غذا بیمار شده است را مشاهده کرده باشید. اگر خدای نکرده کسی به علت بی دقتی خود و یا دیگران از مواد غذای فاسد یا غیر بهداشتی استفاده کند که موجب مسمویت او گردد به غیر از اینکه شخص بیمار چقدر متحمل درد و مشقت می گردد همچنین چقدر هزینه درمان باید بابت این اشتباه پرداخت کند و از طرفی باعث درد سر اطرافیان و متحمل هزینه های به دولت می شود. حال مواد آلاینده می توانند به دو صورت به انسان صدمه برسانند:
الف - راه اول به علت آلودگی محیط زیست : تعداد زیادی انسان به بیماری حادی مبتلا گردند مثال چند سال پیش به در کارخانه ای در هند به علت نشت گاز حشره کش آز کارخانه ای که حشره کش تولید می کرد باعث مرگ تعداد زیادی هندی شد و راه دوم مواد آلوده به مرور باعث انباشته شدن مواد سمی در بدن انسان گردد و به مرور باعث انقراض نسلی گردد در جنگ جهانی دوم دولت امریکا وقتی دید که در جنگ حریف مردان وطن پرست ژاپنی نمی شود با استفاده از بمب اتم در هیروشیما و ناکازوکی باعث جان هزاران نفر را از مردم بی گناه ژاپن شد و کسانیکه که از این معرکه جان سالم به در بردند به مرور زمان یا خود به انواع بیماری ها مبتلا شدن و یا فرزندانی که به دنیا آوردند همگی ناقص الخلقه می باشند و دولت ژاپن هنوز هم دارد تاوان جنایت امریکاها را می پردازد و در مزارع کشاورزی هیروشیما و ناکازوکی به علت آلودگی شدید زیست محیطی هنوز که هنوز است امکان هیچ کشت محصولی در آن زمینها وجود ندارد.
یکی از تاثیرات آلودگی های محیط زیست می تواند بر روی مواد غذائی باشد در این چند دهه اخیر دولتها و ملتها به علت مراعات نکردن نکات زیست محیط بیشتر مناطق کشاورزی به انواع آلاینده های زیست محیطی آلوده کرده اند و این آلودگی حتی به دریاها که یکی از بزرگترین منابع تولید پروتئین کشور می باشند نیز سرایت کرده است از زمانیکه متخصصین کشاورزی استفاده از سموم نباتی را جهت از بین بردن آفات گیاهی را مجاز دانستن و انسانهای طمع کار به علت اینکه محصول بیشتری برداشت کند بی حد مرز از این سموم استفاده کردند و از طرفی با باز شدن پای انواع کودهای شیمیائی (که از فراورده های نفتی می باشند) و همچنین آبهای فاضلاب که به انواع مواد شوینده ؛ مواد نفتی ؛ اسیدی و شیمیایی آغشته می باشد و این فاضلابها در مسیر خود به زمینهای کشاورزی با انواع زباله های پلاستیکی که غیر قابل تجزیه اند همراه می شوند و با این فاضلابها انواع و اقسام محصولات کشاورزی تولید می شود که این تولیدات یا مستقیم مورد استفاده انسان قرار می گیرد و یا جهت خوراک دام و طیور مورد استفاده قرار گرفت و بعد فراورده های گوشتی ؛ لبنی و پروتئنی آن مورد استفاده انسان قرار گرفت به هر حال جهت تهیه غذای سالم باید مزارع کشاورزی و آبهای که در کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد عاری از هرگونه آلودگی محیط زیست باشد
آلودگی مواد غذائی از دو بعد بسیار مهم می باشد
1 – از بعد بهداشتی : چند سال پیش که شایعه وجود گوشتهای آلوده مطرح گردید و یا در آن زمان با شیوع آنفولانزای مرغی در دنیا ؛ که به کل دنیا سرایت کرد ودر یک سال اخیر نیز با اعلام شیوع آنفولانزای خوکی و یا برنجهای آلوده در کشور باید مواظب بود که اکثر آلودگی های زیست محیطی خارج از مرزهای کشور ایجاد شده است و منشا خارجی دارد ولی به علت اینکه در کشور ما نیز آلودگی ها زیست محیط وجود دارد که به قول دوستان این آلودگی بل قوه می باشد حال منشا خارجی باعث می شود که این آلودگی محیط زیستی در کشور افزایش یابد و از بل قوه به بل فعل تبدیل گردد نمونه آن آلودگی هوا در تابستان سال گذشته بود که به ریز گرد مشهور بود در سالهای گذشته هوای اکثر شهرهای کشور آلودگی داشت ولی به حد خطرناک نمی رسید و فقط این شهر تهران بود که به مرز خطرناک می رسید و مدارس و ادارت تعطیل می شد ولی سال گذشته با عبور گرد غبار از خارج از مرزها کشور هوای بیشتراستانهای کشور از مرز خطرناک نیز عبور کرد
2 – از بعد روانی : مردم جهت سلامتی خود و خانواده حتما نکات بهداشتی و زیست محیطی را مراعات کنند ولی وظیفه دولت نیز است که که با کنترل و کیفیت مواد غذای چه مواد وارداتی و چه مواد تولید داخل ؛ مردم را از سالم یا ناسالم بودن آن آگاه کند ولی اگر مردم نسبت به سالم بودن یا ناسالم بودن مواد غذای بلا تکیلف باشند و به خاطر ترس از ناسالم بودن مواد غذای از استفاده مواد غذای و پروتئینی جلو گیری کنند این سوء تغذیه می تواند در دراز مدت باعث عوارضی در بدن انسان گردد مخصوصا" در کودکان که در حال رشد می باشند این عوارض می تواند رشد آنان را متوقف کند و خسارت جبران ناپذیر به سلامت آنان وارد کند .
پس می توان نتیجه گرفت آلودگی محیط زیست می تواند بر روی تولید مواد غذای تاثیر سوء داشته باشد و مواد غذای آلوده سلامتی را در خطر می اندازد
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر