گونههای اندمیک گیاهی دنا، 15 برابر سوئد و 20 برابر هلند و نروژ؛
با این وجود منطقه حفاظت شده دنا که یکی از ارزشمند ترین زیستگاههای کشور محسوب می شود با تهدیدات زیادی مواجه است. افزایش رشد جمعیت ، چرای دام ، شکار غیر قانونی از مهمترین تهدیدات تنوع زیستی در این منطقه به شمار می رود.
ایلنا: منطقه حفاظت شده دنا که در واپسین روزهای بهار سال 2010 میلادی از سوی "برنامه انسان و کره مسکون" به عنوان دهمین ذخیره گاه بیوسفری ایران توسط یونسکو به ثبت رسید ، بی شک یکی از کم نظیر ترین زیستگاههای طبیعی ایران و جهان محسوب می شود که از تنوع زیستی بالایی برخوردار است.
به گزارش خبرگزاري ايلنا به نقل از دبیرخانه پروژه حفاظت از تنوع زیستی زاگرس مرکزی، در حال حاضر تنوع گونه های گیاهی در سراسر زاگرس مرکزی، بالغ بر 2000 گونه گیاهی است که از این میان حدود 1250 گونه در منطقه حفاظت شده دنا شناسایی شده اند که این رقم معادل 15.6 درصد گونه های کشور و بیش از گونه های 45 کشور جهان است.
یافته های محققان همچنین نشان می دهد تعداد گونه های بومی گیاهی این منطقه حدود 60 گونه برآورد شده که این رقم از تعداد گونه های بومی 44 کشور دنیا بیشتر است. به طوریکه تعداد گونه های گیاهی بومی در کشور بلغارستان 53، رومانی 46، اتریش 35، عربستان 26 ، انگلستان 16، لهستان 11، سوئد 4، هلند 3، نروژ 3، دانمارک 2 و بلژیک تنها یک گونه بومی دارد و فنلاند نیز فاقد گونه های بومی است.
منطقه حفاظت شده دنا در ارتفاعات بالاتر پوشیده از جنگل های بلوط و در مناطق پایین دست مملو از درختان پسته و بادام وحشی است. با این وجود منطقه حفاظت شده دنا که یکی از ارزشمند ترین زیستگاههای کشور در منطقه زاگرس مرکزی محسوب می شود با تهدیدات زیادی مواجه است. افزایش رشد جمعیت ، چرای دام ، شکار غیر قانونی و اجرای برخی طرح های عمرانی بدون رعایت ملاحظات زیست محیطی همچون عبور خط لوله گاز از مهمترین تهدیدات تنوع زیستی در این منطقه به شمار می رود .
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر