دانش > پزشکی - سیگار کشیدن تنها در عرض چند دقیقه مادهای را وارد جریان خون افراد میسازد که باعث جهش در دی.ان.ای و در نتیجه بالا رفتن خطر ابتلا به سرطان میشود. هر روز 3000 نفر در دنیا بر اثر سرطان ریه میمیرند.
تا به حال مقالات علمی زیادی در مورد آثار زیانبار سیگار، هم برای افراد سیگاری و هم برای سیگاریهای منفعل، یعنی کسانی که سیگار نمیکشند، اما دود سیگار دیگران را تنفس میکنند، منتشر شده است. در بین اخبار تازه مربوط به ضررهای سیگار، آسیبهای ژنتیکی بیش از سایرین خودنمایی میکنند. در ذهن اغلب ما، تغییرات ژنتیکی یعنی یک فرایند بلندمدت، اما به اعتقاد محققین آمریکایی، تاثیر سیگار روی ژنهای فرد، تنها به چند دقیقه زمان نیاز دارد.
به گزارش دیسکاوری، نتیجه مطالعات محققین آمریکایی نشان میدهد که در سیگار موادی به نام هیدروکربنهای چندحلقهای بودار یا به اختصار پی.ای.اچ وجود دارد که از مواد آلاینده به شمار میآیند. این مواد را در غذاهایی که در باربکیو میسوزند هم میتوان یافت.
این گروه از محققین نوع خاصی از این مواد به نام فنانترن (که در دود سیگار هم موجود است) را در خون افراد سیگاری که برای این مطالعه داوطلب شده بودند دنبال کردند. فنانترن در خون مادهای سمی میسازد که به زباله دی.ان.ای معروف است و میتواند باعث تخریب دی.ان.ای شود. دی.ان.ای دچار جهش شده و خطر ابتلا به سرطان افزایش مییابد.
آنچه محققین (و به طور حتم خوانندگان این گزارش) را حیرت زده میکند، سرعت این تاثیرگذاری است: افراد سیگاری تنها 15 تا 30 دقیقه بعد از این که سیگار کشیدن خود را تمام میکنند، دارای بیشترین مقدار از این ماده در بدن خود هستند.
این یافته میتواند در آموزش به افراد برای خودداری از آغاز به سیگار کشیدن بسیار باارزش باشد. شاید دانستن این که هر روز در حدود 3هزار نفر در سراسر دنیا بر اثر ابتلا به سرطان ریه جان خود را از دست میدهند و 90 درصد از این مرگها در واقع با سیگار کشیدن در ارتباط است، نه تنها انگیزه خوبی برای پرهیز از سیگار باشد، بلکه برای خود سیگاریها هم هشداری جدی به شمار آید.
بر اساس یافتههای محققین، حتی اولین پکها به سیگار، به معنای انتشار مادهای درون خون است که به سرعت به ژنها آسیب میزند. این تاثیر به اندازه تزریق مستقیم ماده به دورن جریان خون سریع است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر